Overgestapt van Rabobank naar Moneyou

Moneyou

Een tijdje terug ben ik op zoek gegaan naar een hogere spaarrente dan “standaard” bij de Rabobank. Ik doe al mijn bankzaken naar redelijke tevredenheid bij de betrouwbare Rabobank, maar het verschil in spaarrente met andere aanbieders is domweg te groot om m’n spaargeld bij de Rabo te laten renderen.
In december 2008 bood de Rabobank 2.8% rente tegenover 5.1% bij Moneyou. Gedurende in ieder geval het afgelopen jaar is het verschil tussen beide banken groot gebleven.

Moneyou is een minder bekende naam dan de Rabobank. Moneyou valt netzo als de Rabobank onder het garantiestelsel van De Nederlandse Bank. MoneYou B.V. is een zelfstandige dochter van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.
ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. is onderdeel van ABN AMRO Bank N.V. en is begin 2006 ontstaan uit de integratie van de hypotheekactiviteiten van ABN AMRO Bank N.V. en het vroegere Bouwfonds Hypotheken. ABN AMRO is op het moment van schrijven in eigendom van de staat. Veel zekerder kun je je spaargeld dus niet wegzetten.

Mijn ervaringen in het gebruik van Moneyou zijn tot nog toe erg goed. Je kunt eenvoudig via internet inloggen op je account en je hebt daar overzicht over je verschillende rekeningen. Je kunt namelijk gratis verschillende rekeningnummers aanvragen en beheren. Op deze manier kun je vanaf 1 plek toch een speciaal spaarpotje beheren voor elk van je kinderen, voor onvoorziene uitgaven, of bijvoorbeeld sparen voor een toekomstige grote uitgave.

Heb je andere ervaringen, of misschien wel dezelfde, deel ze dan hieronder!

2 gedachten over “Overgestapt van Rabobank naar Moneyou”

  1. Alhoewel het verschil kleiner is geworden, loont het nog steeds om over te stappen. Het actuele verschillen tussen de Rabobank en Moneyou is 0,7%.

  2. Ik ben nog niet zo lang geleden overgestapt van Rabo naar Moneyou, en het enige waar ik spijt van heb is dat ik dat niet veel eerder heb gedaan. Het openen van een rekening is een fluitje van een cent, en wat ik zelf superhandig vind is dat je nog vier subrekeningen extra kunt aanmaken.

Reacties zijn gesloten.